OHJATTU DIALOGI
Dialogi - keskustelumenetelmä
Ohjattu keskustelumenetelmä, dialogi, auttaa paremmin ymmärtämään itseä, muita ja työympäristöä. Keskustelun päätteeksi ei tarvitse olla samaa mieltä tai ratkaista asioita.
Ryhmädialogi
Dialogimenetelmiemme avulla voi lisätä luottamusta, vahvistaa osallisuutta ja kuunnella paremmin myös hiljaisia ääniä. Dialogi soveltuu erityisen hyvin työkaluksi ennen päätöksentekoa, ristiriitaisissa tilanteissa ja tulevaisuuden suunnittelussa.
Tavoitteena on siis syventää ymmärrystä ja saavuttaa uusia oivalluksia. Keskustelun jälkeen on helpompi pohtia sekä työstää strategiaa, yhteiskehittelyä, työpajatyöskentelyä, toiminnan suunnittelua ja päätöksentekoprosesseja. Parhaimmillaan ryhmän ohjattu dialogi vahvistaa osallisuuden kokemusta keskustelua käyvän ryhmän kesken tai laajemmin yrityksen kommunikaation tervehdyttämiseen. Lisäksi saavutetaan syvempää ymmärrystä käsitellystä aiheesta ja kuullaan erilaisten ihmisten erilaisia näkökulmista aiheesta. Tuloksena syntyy ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua.
Valmennuksellinen dialogi
Kahdenkeskisen valmennuksen päätyökaluna toimii aina dialogi. Se voi yksinkertaisimmillaan olla asioiden yhdessä pohtimista ja moninaisimmillaan taktiikan, strategian sekä teeman kehittämistyötä. Valmennuksessa se on myös keino luoda luottamusta omaan osaamiseen ja kykyyn, löytää erilaisia näkökulmia ja näin lisätä ymmärrystä käsillä olevasta kokonaisuudesta. Onnistunut dialogi rakentuu luottamuksesta, tasa-arvosta, kuuntelusta ja kyseenalaistamisen mahdollisuudesta.